Слово редактора

Шановні відвідувачі!
Цей блог створено з метою розміщення у мережі Інтернет матеріалів, пов’язаних з Університетом "КРОК".
Якщо Вас цікавить Університет "КРОК", детальну інформацію про нього Ви зможете дізнатися на офіційному сайті
або за телефонами: (044) 455-57-07; 455-57-57

вторник, 4 февраля 2014 г.

ШЛЯХ ВСТУПНИКА

Цю мандрівку ви, шановні одинадцятикласники, розпочали, коли вперше переступили шкільний поріг. Саме тоді стартувала ваша підготовка до важливих випробувань, що відкривають двері у світ професій. А нині залишилося зробити лише декілька кроків – реєстрація на ЗНО, пробне тестування для тих, хто виявив бажання перевірити свої сили, власне саме ЗНО та подання документів у омріяний вуз. І все: шлях вступника подолано і перед очима розгортається нова дорога. Вона поведе вас в доросле життя, до професійних вершин і карєрних злетів.

Тож перший крок. Реєстрація на ЗНО триває з 3 січня до 5 березня. У 2014 році зовнішнє оцінювання проводитиметься з української мови і літератури, історії України, всесвітньої історії, математики, фізики, хімії, біології, географії, світової літератури, російської мови, іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської). Проходити тестування можна не більше ніж із чотирьох предметів. Детальну інформацію про  умови реєстрації та необхідні документи можна дізнатися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Крім того, допомогти зареєструватися та надати вам необхідні консультації можуть в пунктах реєстрації. Зокрема, один із таких пунктів діє в приміщенні Університету «КРОК» за адресою: м. Київ, вул. Лагерна, 30-32.
Звернувшись саме до цього пункту, ви можете скористатися додатковою перевагою – пройти профорієнтаційне тестування. Можливо, ви маєте сумніви щодо вибору майбутньої професії, потребуєте допомоги фахівця з профорієнтації? Тоді не втратьте шанс дізнатися про себе більше. А також не забувайте, що час летить дуже швидко. Реєстрація триває лише до 5 березня. Не відкладайте важливих справ на потім!
Другий крок – пробне тестування. Не всі випускники вирішують скористатися цією можливістю. Дехто обирає тренувальні онлайн-тести, складені за зразками завдань ЗНО минулих років (наприклад, за таким принципом діє «Тестодром» на сайті Університету «КРОК»). Проте не слід відкидати можливості не лише перевірити свої знання, а й побувати в умовах справжнього ЗНО, дізнатися більше про процедуру його проходження і психологічно налаштуватися на хороший результат, що теж дуже важливо.
Нагадуємо: пробне тестування відбуватиметься 22 і 29 березня. Детальну інформацію про його проведення можна дізнатися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти та його регіональних центрів. 
А далі хвилюючий третій крок. Складання зовнішнього незалежного оцінювання. Основна його сесія розпочинається 3 червня з тестування з іноземної мови, а завершується 27 червня перевіркою знань зі світової літератури.
У вас ще залишається чимало часу для того, щоб підготуватися і психологічно налаштуватися на проходження випробувань. Тому використайте його з користю. Складіть план підготовки і намагайтеся чітко його дотримуватися. Тоді у вас залишиться час не лише на навчання, а й на відпочинок. А отже, ви матимете достатньо сил, щоб впоратися з найскладнішими завданнями.
Якщо ж планування і самоконтроль не найсильніші ваші якості, зверніться за допомогою до фахівців. Вам можуть стати в нагоді підготовчі курси. До речі, в Університеті «КРОК» можна відвідувати такі курси щосуботи або кілька разів на тиждень в робочі дні. Набір відбувається протягом року.
Четвертий крок не менш хвилюючий. Це вступ до вищих навчальних закладів. У 2014 році прийом заяв та інших документів для вступу розпочинається 1 липня і завершується 31 липня. Майбутні студенти заочної форми подають документи з 18 липня до 6 серпня. Як і в минулому році, можна подавати документи до п’яти навчальних закладів на три спеціальності (напрями підготовки) в кожному з них.
Після подання документів вам залишиться лише спостерігати, як ваші сертифікати з результатами тестування «виборюють» для вас заслужене право називатися студентами. Саме цього, шановні одинадцятикласники, ми вам і бажаємо. Крім того, зичимо, щоб обрана вами спеціальність у майбутньому не лише «годувала» вас, а й дарувала задоволення, допомагала розвиватися і завжди бути на хвилі успіху.
З повагою
інформаційний відділ приймальної комісії

Університету «КРОК»

Журнал "Куди піти навчатись" (№1, 2014 рік)

Комментариев нет:

Отправить комментарий