Слово редактора

Шановні відвідувачі!
Цей блог створено з метою розміщення у мережі Інтернет матеріалів, пов’язаних з Університетом "КРОК".
Якщо Вас цікавить Університет "КРОК", детальну інформацію про нього Ви зможете дізнатися на офіційному сайті
або за телефонами: (044) 455-57-07; 455-57-57

среда, 28 марта 2012 г.

ЄВРОПЕЙСЬКА ОСВІТА ЯК ПРАГНЕННЯ ДО ЯКІСНОГО ЖИТТЯ

Навчання за кордоном – мрія багатьох українців. Адже, на їхню думку, освіта, здобута в іноземному виші, - це перший крок до забезпеченого майбутнього. Наприклад, диплом американського університету визнається і цінується в усьому світі, а освіта у Великій Британії, з її столітніми традиціями, вважається найкращою.


Різноманітні центри та організації, які відправляють наших співвітчизників навчатися за кордон, пропонують, окрім власне вищої освіти, дитячі навчальні програми, мовні курси, програми підготовки до вступу тощо.

Здобуття вищої освіти в іншій країні – це культурний обмін, сучасні методики викладання, актуальні знання, міжнародно визнаний диплом, можливість вивчити іноземну мову чи удосконалити свої мовні навички.

Специфіка вступу та навчання у різних країнах відрізняються – приміром, різниться вік вступників, вартість навчання, кількість годин, які може працювати студент, тим самим частково покриваючи витрати на оплату навчання і проживання, вимоги до попередньої освіти тощо.

Так, як свідчать спеціалізовані сайти, для вступу до австрійського університету потрібно закінчити 2 курси стаціонару в Україні. Щоб стати студентом британського вищого навчального закладу слід пройти спеціальні програму підготовки A-Level чи Foundation або закінчити 1-2 курси в українському вузі. А ось для вступу в канадський університет не потрібно проходити підготовчу програму, і навчання тут дешевше, ніж в США чи Великій Британії. Щоб вступити до австралійського вишу, слід закінчити 1 курс університету на батьківщині. Проте для абітурієнтів з українським атестатом відкриті двері австралійських коледжів.

Увагу українських вступників привертають чеські університети. Адже у місцевих державних вищих навчальних закладах іноземці можуть навчатися безкоштовно, щоправда, чеською мовою. Її можна вивчити на спеціальних курсах.

Різні країни мають різну освітню «спеціалізацію». Приміром, німецькі вузи традиційно вважаються сильними у викладанні дисциплін технічного профілю (інженерна справа, машинобудування, будівництво тощо). Франція та Італія славляться навчальними програмами з моди і дизайну. Швейцарія відома своїми традиціями викладання готельного менеджменту і туризму, а також програмами MBA.

Насправді освіта за кордоном не така недосяжна, як вважає багато українців: є програми на різний смак та фінансові можливості. Головне – бажання вчитися та активна життєва позиція. Якщо ж варіант залишати батьківщину хоча б на кілька років навіть не розглядається, варто звернути увагу на спільні освітні програми, які діють в Україні.

Однією з них є Україно-австрійська програма з експортноорієнтованого менеджменту, яка з 2008 року діє в Університеті «КРОК». Програма – результат спільної розробки навчальних планів «КРОКу» і Університету прикладних наук ІМС, який знаходиться в австрійському місті Кремс.

Студенти вчаться в Україні. Їм надано можливість проходити стажування в австрійському університеті та слухати лекції австрійських викладачів в Україні. Більшість дисциплін викладається англійською мовою. Також вивчається німецька. Випускники програми, крім вітчизняних державних дипломів з міжнародної економіки, отримують дипломи австрійського університету з експортноорієнтованого менеджменту, які не потрібно нострифікувати у разі працевлаштування за кордоном. Навчання за програмою проходить на рівнях «бакалавр» та «магістр».

Щоб стати студентом цієї спільної програми, крім результатів зовнішнього оцінювання, обов’язкових для всіх вступників у вищі навчальні заклади України, необхідні результати тесту на знання англійської мови IELTS. Цей тест можна скласти або до вступу, або під час першого семестру навчання.

Подібні програми – хороший вибір для тих, хто прагне здобути освіту європейського рівня в Україні і планує працювати у спільних та іноземних компаніях.

Комментариев нет:

Отправить комментарий